Peaprokurör: Venemaal suri mullu ligi 4000 vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene peaprokurör Juri Tšaika rääkis eile arvukatest kriminaal- ja karistusseadustiku rikkumistest kinnipidamiskohtades, kus 2012. aastal suri 3907 vangi.

Tšaika aastaraportist selgub, et karistusasutustes tuvastati 43 000 kinnipeetavate elutingimusi puudutavat seaduserikkumist, vangide tervishoidu käsitlevat seadust ei täideta ning vanglates ei ole piisavalt meditsiini- ja hügieenitarbeid.

Raport esitatakse föderatsiooninõukogule ametlikult 24. aprillil, kuid ülemkoja liikmete hulgas liikus see ringi juba täna.

Raportis öeldakse, et 2012. aastal suri Venemaa vanglates 3907 inimest ning üle poole kahtlusalustest ja süüdimõistetutest kannatab tuberkuloosi, narkomaania ja mitmesuguste vaimsete häirete all või on nakatunud HI-viirusega.

Tervelt 54 kinnipidamisasutust ei täida norme, mille järgi peab ühe vangi kohta olema ruumi vähemalt neli ruutmeetrit, ja kolmandik vanglatest on töötanud juba üle 100 aasta. Paljudel kinnipeetavatel ei ole oma voodit.

Raportist selgub veel, et 2012. aastal sooritati kinnipidamiskohtades 28 mõrva ja 961 muud kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles