Merkel soovib Prantsusmaale edu eelarve kärpimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel soovis täna Prantsusmaale edu plaaniga viia eelarvepuudujääk 2014. aastaks Euroopa Liidu lubatud kolme protsendi piiridesse.

«Me soovime Prantsusmaale edu, sest Prantsusmaa on võti kogu eurotsoonile ja me seisame tema kõrval reformides, mida ta kavandab või on juba läbi viinud,» ütles Merkel Berliinis ajakirjanikele.

Prantsusmaa teatas täna, et sel aastal tuleb eelarve puudujääk 3,7 protsenti sisemajanduse kogutoodangust , kuid 2014. aastal loodab valitsus selle langetada 2,9 protsendile SKTst. Selleks on kavas tõsta makse ja hoida kokku heaolusüsteemilt.

Majanduskasvu prognoosi alandati 0,8 protsendilt 0,1 protsendile, 2014. aastal peaks majandus kasvama 1,2 ja 2015. aastal kaks protsenti.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) peab Prantsusmaa valitsuse prognoosi liiga optimistlikuks. IMFi hinnangul peaks Prantsuse SKt sel aastal vähenema 0,1 protsenti ja järgmisel aastal kasvama ainult 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles