USA võimuesindajad vahistasid arvatava mürgikirjade saatja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee maakonna šerif Jim Johnson rääkis pressikonverentsil mürkkirjade arvatava saatja Paul Kevin Curtise tabamisest.
Lee maakonna šerif Jim Johnson rääkis pressikonverentsil mürkkirjade arvatava saatja Paul Kevin Curtise tabamisest. Foto: SCANPIX

USA võimuesindajad teatasid eile, et vahistasid mehe, kes kahtlustuste kohaselt saatis ritsiiniga mürgitatud kirjad president Barack Obamale ja senaator Roger Wickerile.

«Täna umbes kella veerand nelja ajal õhtul võtsid Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid vahi alla Paul Kevin Curtise, keda kahtlustatakse mürgitatud kirjade saatmises,» teavitas justiitsministeerium ametlikus avalduses.

Ministeeriumi täpsustuse kohaselt vangistati 45-aastane Curtis tema Mississippi osariigis Corinthis asuvas kodus.

Mõlemad kirjad olid postitatud Tennessee osariigis Memphises. Postitemplil oli kuupäevaks 8. aprill ehk mees saatis kirjad teele tükk aega enne Bostoni terrorirünnaku toimumist.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo teavitas kolmapäeval üldsust, et president Barack Obamale saadetud kahtlasega ainega kiri sisaldas tugevatoimelist mürki ritsiini. Kiri avastati teisipäeval, kui tuli ilmsiks ka senaator Roger Wickerile lähetatud ümbrik, mis sisaldas sama mürki.

Ritsiin on nii mürgine, et inimese võib tappa tühine kogus, mis jõuab vereringesse või hingatakse sisse. Ritsiiniga kokkupuutumine võib tuua inimesele surma 36-72 tunni jooksul. Ritsiinile pole vastumürki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles