Iltalehti: jookidesse tilgutatud uimastide abil rööviti Tallinnas kümneid turiste

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuled Tallinna kesklinnas.
Tuled Tallinna kesklinnas. Foto: Toomas Huik

Eesti politseinikud paljastasid erakordselt laiaulatuslikult ja professionaalselt tegutsenud jõugu, kes uimastas ja röövis välismaalasi.

Grupi tuumiku moodustas umbes viis meest, vahendas iltalehti. Nende kasutuses olid autojuht ja peibutuslindudena ka paarkümmend «küpsesse ikka» jõudnud naist.

Politseinike oletusel oli ohvriks mitukümmend välismaalast, neist enamik soomlased.
Naised valisid ohvri välja peamiselt Tallinna kesklinna populaarsetest restoranidest. Üldiselt nad intiimteenuseid ei pakkunud, vaid hakkasid meestega mõnusat seltskondlikku juttu ajama.

Ühel hetkel tilgutati ohvri joogiklaasi uinutit ja varsti pärast seda oli ta juba täielikult jõugu meelevallas.

Ohvrid toimetati sageli kesklinnast eemale. Üks niisugustest kohtadest oli halva mainega saunabaar. Ohvri rahakott tehti tühjaks ja lisaks uuriti välja ka krediitkaardi limiit. Uimastatud ohvrit hoiti magavana seni, kuni tema pangakonto oli tühjendatud.

Joogi sisse pandud tilgad halvasid inimese meeli nii, et ohver vastu ei punninud ja tegi seda, mida kästi. Niisuguses olukorras oli pangakaardi PIN-koodi teada saamine kurjategijatel suhteliselt lihtne.

Arved tühjendati läheduses asuvate pangaautomaatide abil. Väikseimad noosid jäid alla 500 euro piiri, suurimad ulatusid mitme tuhande euroni. Pärast ohvri rahast tühjendamist toimetati ta tagasi hotelli lähistele.

Kui ohver järgmisel päeval ärkas, siis polnud tal öistest sündmustest mingit mälupilti. Osad said krediitikaardi tühjendamisest aru alles kodumaal.

Iltalehti andmetel jõudis politsei jõugu jälile juba eelmisel aastal. Politsei oli pikka aega saanud teateid rahakottide või pangakontode tühjendamisest. Uurijad oletasid, et kuritegude sooritamisel kasutatakse mingit uimastit.

Üldiselt ei tulnud ohvrid elle peale, et minna vereanalüüsi andma.

Talve alguses jõudsid politseinikud jõugule jälile. Telefonikõnede pealtkuulamiste ja kahtlustatavate jälgimise abil saadi hea ülevaade kurjategijate tegutsemisviisidest. 

Aprillis loksus asi paika. Eile võtsid politseinikud kinni ka esimesed kahtlusalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles