Prantsuse president taunis homofoobset vägivalda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande ajakirjanike piiramisrõngas.
Prantsuse president François Hollande ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande taunis täna samasooliste abielu seaduse vastaste homofoobset vägivalda öises rünnakus geibaarile.

Eelnõu vastuvõtmine on lähedal ja sedamööda on muutunud ägedamaks samasooliste abielu vastaste - usuorganisatsioonide, konservatiivide ja paremäärmuslaste - protestid. Meeleavaldused on muutunud üha vägivaldsemaks.

«Sooritatud on homofoobseid akte, vägivaldseid tegusid. Meie põhiseadus tunnistab õigust protestida ja prantslased aktsepteerivad seda. Aga protestid ei tohiks alla käia,» tõreles Hollande.

Senat kiitis geiabielude seaduse heaks möödunud nädalal, parlamendi alamkoda rahvusassamblee võttis selle esimesel lugemisel vastu juba aasta algul. Nüüd on eelnõu alamkojas tagasi ja lõplik hääletus võib aset leida juba järgmisel teisipäeval.

Geiabielude vastased süüdistavad valitsust eelnõu kiiruga läbisurumises ja on lubanud iga päev selle vastu meelt avaldada. Kolmapäeval läks mitme tuhande osalejaga protestiaktsioon käest ära ning Pariisi tänavatel hakati autosid kummuli keerama ja ühiskondlikku vara lõhkuma. Rünnati politseinikke ja ajakirjanikke. Mitu inimest on küsitlemiseks kinni peetud.

Lille'is löödi sisse geibaari aknad ja kolm töötajat sai vigastada. Omanik seostas rünnakut parlamendihääletusega.

Meeleavaldused eelnõu vastu, mis muu hulgas annab samasoolistele paaridele õiguse lapsi adopteerida, leidsid aset ka Pariisi lähedal Versailles's ja Edela-Prantsusmaal Toulouse'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles