Pentagon: Arlingtonis leiti mereväe hoonest kahtlast ainet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oad, millest valmistatakse ritsiini.
Oad, millest valmistatakse ritsiini. Foto: SCANPIX

Washingtoni lähedal Arlingtonis asuvast Ühendriikide mereväe hoonest avastati neljapäeval kahtlast ainet, teatas USA kaitseministeerium, viimastel päevadel on saadetud ritsiini sisaldanud kiri nii president Barack Obamale kui ka senaator Roger Wickerile.

«Virginia osariigis Arlingtonis asuvas mereväe toetuskeskuse postiruumist leiti kahtlast ainet, ettevaatusabinõuna evakueeriti hoonest kogu sealne personal,» seisis Pentagoni avalduses.

Anonüümsust palunud sõjaväe ohvitser ütles AFP-le, et ametnikud leidsid valget pulbrilist ainet ning püüavad kindlaks teha, kas tegemist on ritsiini või ehk mõne muu mürgiga.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) vahistas kolmapäeval Mississippi osariigis Corinthis kahtlusaluse Paul Kevin Curtise (45).

Ritsiin on nii mürgine, et inimese võib tappa tühine kogus, mis jõuab vereringesse või hingatakse sisse. Sellega kokkupuutumine võib põhjustada inimese surma 36-72 tunni jooksul. Naha kaudu mürk kuigi hästi ei levi. Vastumürki ritsiinile ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles