Ajaleht: kuritegelikku äri Soomes rahastavad jõukad eraisikud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Tipptasemel kuritegelik äri Soomes funktsioneerib rikaste eraisikute finantssüstide toel, kirjutab tänane Turun Sanomat.

Keskkriminaalpolitsei (KRP) värske uuringu järgi investeerivad kümned allilmapankurid kuritegevusse miljoneid eurosid aastas.

Nende isikute leidmine nõrgestaks oluliselt organiseeritud kuritegevust.

«Rahameeste olemasolust on kahtlusi juba paar aastat. Analüüs tegi kindlaks, et nad on tegelikult olemas ja et nende tegevus võib olla oletustest veelgi laiaulatuslikum,» rääkis KRP peadirektori asetäitja Tero Kurenmaa.

Kriminaale rahastavaid eraisikuid leidub kõikjalt Soomest, kuid rohkem on neid Helsingi lähiümbruses. KRP eesmärgiks on teha nende isikud kindlaks ja keerata rahakraanid kinni.

Seni mängivad need inimesed aga olulist rolli majanduskurjategijate rahastamisel ja liigkasuvõtmisel.

Uuringu koostanud KRP erispetsialist Tuija Hietaniemi sõnul on organiseeritud kuritegevus äri, mille eesmärgiks on raha. «Eluliselt oluliste komponentidena kuuluvad sinna finants- ja võlasuhted,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles