Kahtlusaluste onu: nad ei väärinud elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto kahtlusalusest Džohhar Tsarnajevist, keda politseinikud endiselt taga otsivad.
Foto kahtlusalusest Džohhar Tsarnajevist, keda politseinikud endiselt taga otsivad. Foto: SCANPIX

Bostoni pommirünnaku korraldamises kahtlustatavate meeste onu Ruslan Tsarni kinnitusel oli tegu vendadega, kes tema sõnul ei väärinud elu.

Ühendriikides Montgomerys elav Tsarni ütles telekanalile WBZ-TV antud intervjuus, et Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev kasvasid üles Kõrgõzstanis ning elasid juba kümmekond aastat Ühendriikides Cambridge´is, kuhu nad kolisid aga Põhja-Kaukaasiast.

Onu sõnul ei suutnud ta uskuda, et tema sugulased võisid säärase teo korda saata. Tema sõnul oli tegu vaiksete ja tavaliste poistega, kes muutusid aga talle teadmata põhjustel kõiki vihkavateks luuseriteks.

«Ta vääris seda. Ta vääris seda täielikult,» ütles Tsarni tulevahetuses hukkunud Tamerlani surma kommenteerides. «Nad ei vääri elu selles maailmas,» lisas Tsarni, kes avaldas ohvritele kaastunnet.

Tsarni sõnul katkes tema side vendadega 2009. aastal, täpsustamata, miks suhe katkes, andes siiski mõista, et poiste suhtumine muutus oluliselt.

Ka lisas mees, et poiste vanemad kolisid umbes aasta eest tagasi Tšetšeeniasse. Praegu Dagestanis Mahhatškalas elava poiste isa Anzor Tsarnajev intervjuus uudisteagentuurile AP oma poegi aga otseselt ei kritiseerinud.

«Mu poeg on tõeline ingel,» märkis isa Džohharile viidates, lisades, et viimane õppis arstiks. «Ta on väga intelligentne poiss. Me ootasime, et ta tuleb vaheajaks siia,» lisas Anzor Tsarnajev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles