Pakistani kohus pikendas Musharrafi eelvangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani endine president ja sõjaväeline juht Pervez Musharraf täna Pakistanis Islamabadi kohtuhoone ees.
Pakistani endine president ja sõjaväeline juht Pervez Musharraf täna Pakistanis Islamabadi kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Pakistani terrorismivastane kohus pikendas laupäeval kahe nädala võrra endise riigipea Pervez Musharraf eelvangistust ametiajal kohtunike tagandamise süüdistuse alusel, teatasid ametnikud.
 

«Kohus saatis kindral Musharrafi kaheks nädalaks eelvangistusse,» ütles Musharrafi erakonna Kogu Pakistani Moslemiliiga (APML) pressiesindaja Muhammad Amjad.

Ta lisas, et advokaadid lükkavad tagasi süüdistuse, mille kohaselt tagandas Musharraf 2007. aastal kehtestatud eriolukorra ajal kohtunikud ning pidas neid koos peredega kuus kuud koduarestis.

«Me taotlesime kohtult kindral Musharrafile eelvangistust, et saaksime minna kõrgemasse kohtusse,» seletas ta.

Musharrafi saabus kohtusse range valve all Islamabadi politsei peahoonest ja viidi pärast sinna tagasi. Esialgu ei ole selge, kas ta jääbki kaheks nädalaks sinna.

Aprilli alguses nelja pagulusaasta järel Pakistani naasnud ja eelseisvatel valimistel kandideerida otsustanud Musharraf võeti vahi alla reedel.

Kohtunike tagandamise juhtum on üks kolmest kohtuasjast, mis Musharrafi vastu käimas on. Teda süüdistatakse ka opositsioonijuhi Benazir Bhutto mõrvavandenõus 2007. aastal ja belutši sissijuhi tapmises 2006. aasta sõjalise operatsiooni käigus.

Musharraf ise peab kõiki süüdistusi poliitiliselt motiveerituiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles