Termofoto, mis aitas tabada Bostoni pommirünnakutes süüdistatava

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Termofoto end paadis varjavast Džohhar Tsarnajevist.
Termofoto end paadis varjavast Džohhar Tsarnajevist. Foto: AFP/SCANPIX

USA politsei avaldas termofotod Džohar Tsarnajevist, mis väidetavalt aitasid tabada Bostoni pommiplahvatustes süüdistatava noormehe.
 

Haavatud 19-aastast Tsarnajevit näeb neil reedese inimjahi eest ühte paati varjununa, vahendab AFP.

Paadi omanik nägi selle küljel verd ning helistas politseisse, mispeale piirati aias seisev alus ümber.

Politsei kasutas helikopterit ja infrapunakaamerat, et teha kindlaks Tsarnajevi täpne asukoht ja tegevus. Pommirünnakutes kahtlustatav Tsarnajev andis alla kaks tundi hiljem pärast tulevahetust korrakaitsejõududega.

Massachusettsi politsei avaldas oma Twitteri-kontol viis infrapunakaameraga tehtud fotot, millel on näha Tsarnajevi käitumine, kui ta avastab, et on ümber piiratud.

Termofotod jäädvustavad soojust, seega on võimalik kindlaks teha elusolendi või mõne muu soojusallika asukoht läbi seda varjava materjali. Politsei kasutab kaameraid sageli selleks, et teha kindlaks, kas majades leidub soojuslampe, mille all kasvatatakse marihuaanat.

Politsei avaldatud fotodest ühel võib näha paadi põhja kägardunud Tsarnajevit. Teistelt fotodelt võib muu hulgas näha uurijatele parema nägevuse tagamiseks paadikatet kergitavat politseirobotit.

Politsei andmetel veensid FBI agendid Tsarnajevit 20 minutit, enne kui ta nõustus viimaks alla andma. «Me teame, et sa veritsed. Me teame, et sa oled väsinud,» on kuulda kohaliku meedia salvestuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles