Hispaanias tabati inimröövidega tegelenud jõuk

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljon eurot tulumaksu on veel maksuametile tagastamata
Miljon eurot tulumaksu on veel maksuametile tagastamata Foto: SCANPIX

Hispaania politsei tabas jõugu, keda süüdistatakse 21 ärimehe röövimises Prantsusmaal ja Luksemburgis ning neilt lunarahana kolme miljoni euro välja petmises.
 

Kaheksa möödunud aastal Prantsusmaalt vanglast põgenenud kahtlusalust, kelle seas on ka rühmituse arvatav ninamees, tabati Hispaanias. Veel kaheksa arreteeriti Prantsusmaal, kirjutab AFP.

Kuus ärimeest meelitati möödunud aasta Novembris Marokost Pariisi hotelli kõrgklassi prostituudi abil, samas lubati meestele ka tulusat tehingut infotehnoloogia vallas.

Ärimehi hoiti hotellis vangistuses kuni nad korraldasid ligi miljoni euro üleandmise jõugule.
Õige pea pärast seda esines jõugu arvatav Alžeeria päritolu juht ühe Araabia printsi turvaülemana ning organiseeris Luksemburgis kohtumise 15 juveeli- ja kellamüüjaga, väites, et tema ülemus soovib teha suure ostu.

Rühmituse liikmed hoidsid ärimehi relva ähvardusel paigal ning põgenesid 1,3 miljoni euro väärtuses juveelide ja kellade ning miljoni euro sularahaga.

Takistamaks ärimeestel põgenemist, kasutasid kurikaelad võlts-pommiveste, mis kinnitati ohvrite külge. Ohvritele väideti, et kui nad peaks liigutama, siis pommid lõhkevad, seisis Hispaania politsei avalduses.

Kahe inimröövi järel kolis jõugu arvatav liider Lõuna-Hispaaniasse Malagasse. Ta arreteeriti liikluspolitsei rutiinse kontrollreidi käigus, mil tema käel märgati üht Luksemburgist varastatud kella.

Hispaania, Prantsuse ja Luksemburgi politseitöötajad leidsid jõuguliikmete kodudes korraldatud läbiotsimistel 127 000 eurot sularaha, viis luksuskella, kuus revolvrit, kolm mõõka, kolm mootorratast, kaks autot ja kaks kuulivesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles