Kaukaasia mässulised eitavad seoseid Bostoni pommipanijatega

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni pommiplahvatustes süüdistatavate vendade isa maja Dagestani pealinnas Mahhatškalas.
Bostoni pommiplahvatustes süüdistatavate vendade isa maja Dagestani pealinnas Mahhatškalas. Foto: SCANPIX

Põhja-Kaukaasia islamistide uudisteportaal kavkazcenter avaldas teate, milles kohalikud mässulised eitavad seoseid Bostoni pommirünnakutes süüdistatavate vendadega.
 

Veebilehel seisab, et tegu on Dagestani islamivõitlejate liidrite pöördumisega ning selles kinnitatakse, et Kaukaasia võitlejad ei kavatse mitte mingeid sõjalisi rünnakuid USAle.

«Pärast Bostoni sündmusi on pressis levinud informatsioon, et üks Tsamajevi vendadest veetis möödunud aastal 6 kuud Dagestanis. Sellel baasil on tehtud oletusi, et ta võis olla seotud Kaukaasia Emiraatide islamivõitlejatega..»

«Dagestani provintsi juhatus kinnitab siinkohal, et Kaukaasia islamivõitlejad ei võitle USAga. Me peame sõda Venemaaga, kes on vastutav nii Kaukaasia okupatsiooni kui jõhkrate moslemite vastaste kuritegude eest..»

Avalduses kinnitatakse, et Kaukaasia võitlejad järgivad emir Doku Umarovi korraldust mitte rünnata tsiviilsihtmärke.

«Seoses sellega ärgitab Dagestani provintsi islamivõitlejate juhtkond meediat, eriti USA meediat mitte alluma spekulatsioonidele ja Vene propagandale.»

Avaldus lõppeb soovitusega kahtlustada pigem Venemaad kui Kaukaasia mässulisi.

«Kui USA valitsus on tõesti huvitatud Bostoni pommiplahvatuste tõeliste organisaatorite tabamisest, tuleb mööda vaadata Venemaa showst ning keskenduda Vene julgeolekujõudude seostele Bostoni sündmustega.»

AFP andmetel on Venemaa Bostoni pommipanijate võimalikke seoseid Kaukaasia mässulistega juba uurinud ning pole siiani sellele veel kinnitust saanud. Samade kahtlustustega on tegelenud ka FBI.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles