Bostoni pommirünnakute arvatav korraldaja tuli teadvusele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni elanikud süütasid eile küünlaid pommirünnakutes hukkunute mälestuseks.
Bostoni elanikud süütasid eile küünlaid pommirünnakutes hukkunute mälestuseks. Foto: SCANPIX

Bostoni pommirünnakutes kahtlustatav Džohhar Tsarnajev tuli eile õhtul teadvusele ja suhtles uurijatega, kirjutades oma vastused paberile.

Telekanali ABC andmetel tundsid uurijad huvi tema võimalike kuriteokaaslaste ja lõhkemata pommide kohta.

19-aastane nooruk ei saa rääkida, kuna sai reedel aset leidnud tulistamistes haavata kaela ja keelde, vahendas USA Today. Tema seisund on tõsine, kuid stabiilne. Vigastuste tõttu pole selge, kas Tsarnajev saab veel kunagi rääkida või mitte.

Bostoni politseiülem Ed Davies on varem rääkinud, et vennad Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev plaanisid ilmselt uut rünnakut, kuna nende kottidest leiti omavalmistatud pomme ja granaate.

Eksperdid püüavad panna kokku pilti sellest, miks tšetšeenidest vennad korraldasid rünnaku riigi vastu, mis olid neid kui immigrante aastaid tagasi vastu võtnud.

Prokuratuur valmistab 19-aastase Džohhar Tsarnajevi vastu ette süüdistust. Tulevane kohtuprotsess saab prognooside järgi olema pikk ja keeruline.

Nooruki vanem vend Tamerlan (26) suri politseinikega peetud tulevahetuses saadud vigastuste tagajärjel ööl vastu reedet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles