Schröder: NATO peab lõpetama Gruusia ja Ukraina liitumismängu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Kaliningradi saabunud Gerhard Schröderit (vasakul) tervitas Kaliningradi oblasti kuberner Georgi Boos.
Eile Kaliningradi saabunud Gerhard Schröderit (vasakul) tervitas Kaliningradi oblasti kuberner Georgi Boos. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

NATO otsus Ukrainat ja Gruusiat mitte liikmeks võtta suurendab usaldust Venemaa ja alliansi vahel, ütles endine Saksa liidukantsler ja Gerhard Schröder eile Kaliningradis saksa ja vene kogukonnaga kohtudes.


«Euroopa Liidu ja Venemaa suhetes, sealhulgas julgeolekuküsimustes, on kaua olnud katsumuste periood. Olukorra parandamiseks tuleb võtta tõhusaid meetmeid usalduse loomiseks. Seda arvestades tuleb teha lõpp sellele liitumismängule, mida Ukraina ja Gruusiaga mängitakse,» ütles Schröder.

«Kui NATO korraldab sõjalised õppused Gruusias - kus alles hiljuti toimus sõda, mille algatas ei tea kes - on see puhas lollus. Allianss peab Venemaaga dialoogi arendama, mitte seda seiklejat Saakašvilit julgustama,» arvas Schröder.

Schröder on Läänemere-alust gaasijuhet kavandava konsortsiumi Nord Stream AG aktsionäride nõukogu juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles