Küberrünnakute tekitatav kahju Briti ettevõtetele on aastaga kolmekordistunud

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Üha laialdasemate intellektuaalomandi ning kliendiinfo hankimiseks sooritatud küberrünnakute tõttu suurenes nende tekitatud kahju Suurbritannia ettevõtetele eelmisel aastal tunamullusega võrreldes kolm korda, kirjutab Financial Times.

Teisipäeval avaldatud Briti majandusministeeriumi uuringu järgi kannatasid 87 protsenti Briti väikeettevõtetest ning 93 suurfirmadest eelmisel aastal mingit laadi sissetungimiste tõttu.

Uuringu järgi ulatub küberrünnakute tekitatav kahju aastas miljardite naeladeni, olles tunamullusega võrreldes kolmekordistunud.

Kogutud andmete järgi kasvas korduvate sissetungide arv poole võrra, mediaantulemuse järgi registreerisid suurettevõtted mullu keskmiselt 113 rikkumist, väikefirmade puhul oli selleks arvuks 17.

Briti majandusministri Vince Cable´i sõnul näitas uuring, et küberturvalisus ei ole enam ainult suurettevõtete probleem.

«Meid üllatas see, kui suurel määral neid intsidente ette tuleb...Ma arvan, et me kõik eeldasime, et tegu on põhiliselt suurettevõtete probleemiga, kuid tegelikult hõlmab see üha rohkem ka väikeettevõtteid,» ütles ta.

Suurbritannia valitsus on üha enam panustamas küberjulgeolekusse, leides, et rünnakud kahjustavad üha enam Briti ettevõtete ärihuve. Eelmisel kuul teatati eriüksuse loomisest, mis hakkab ettevõtteid kaitsma Hiina, Venemaa ja Iraani päritolu rünnakute eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles