Krimelte emafirma omandas osaluse Brasiilia tootmisettevõttes

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Krimelte tehases
Tootmine Krimelte tehases Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Ehitusvahte, vuugihermeetikuid ja hingavaid fassaadilahendusi eksportiv Wolf Group omandas 40% osaluse Brasiilias asuvas toomisettevõttes Elasteq do Brasil Ltd.

Elasteq’i tootmine asub Lõuna-Ameerika ühe suurima linna Sao Paulo lähistel ning ettevõtte spetsialiseerub hüdroisolatsioonitoodete tootmisele ja müügile. Tehingu hind on konfidentsiaalne.

Wolf Groupi juhatuse esimehe Jaan Puusaagi sõnul on osaluse omandamine oluline strateegiline samm, mis aitab veelgi tugevdada Wolf Groupi positsioone Lõuna-Ameerika turul ning oluliselt mitmekesistada pakutavate toodete portfelli just läbi hüdroisolatsiooni toodete arenduse ja müügi.

2009. aastal eksporti Brasiiliasse alustanud Wolf Group on oma sealsete tulemustega igati rahul, märkis Puusaag.

«Brasiillastel puudus vahu ja isolatsioonimaterjalide kasutamise kultuur. Ehitusvahtude populaarsus on viie aastaga märgatavalt kasvanud,» ütles ta.

Viie aastaga on Wolf Groupi eksport Brasiiliasse kümnekordistunud. Eelmisel aastal moodustas eksport Lõuna-Ameerikasse üle miljoni euro.

Brasiilia ehitussektori maht on hinnanguliselt 55 miljardit reaali, sellest hüdroisolatsioonituru maht on umbes 3 protsenti ehk 1,65 miljardit reaali, mis teeb umbes 640 miljonit eurot.

Wolf Group koondab Euroopa juhtiva ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis ja Kasahstanis. Wolf Groupi ettevõtetes töötas 2012. aasta lõpu seisuga kokku 270 inimest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles