Video: Dagestani inimesed on Tsarnajevite võimalikus süüs erineval seisukohal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dagestani pealinna Mahhatškala elanikud on varem linnas elanud Tamerlan ja Džohhar Tsarnajevi rolli osas Bostoni plahvatuste korraldamises erineval arvamusel, vahendas Reuters.

Keevitaja Halit Amirov rääkis, et Ameerika Ühendriigid on maailma terrorist. «Ma räägin seda avalikult. Kõik teavad seda. Nad topivad oma nina igale poole – sinna, kuhu peaks ja ka sinna, kuhu mitte. Ja eriti, mis puudutab neid kahte venda. Mina ei usu, et nad terroriakti korraldasid. Terrorirünnak – mina isiklikult küll ei usu.»

Hadidžat Šahmanova sõnul on see väga valus teema. «Mul on kannatanutest väga kahju, minu hing nutab nende pärast. Inimene, kes seda tegi, on tõenäoliselt sadist. Ta tuleks inimeste ees elusalt põlema panna. Kuidas on võimalik sellist asja korraldada? Sel inimeselt on ilmselt südame kohal kivi.»

60-aastase Šahmanova arvates pole kurjategija juhul, kui ta tõesti oleks islami usku, niisugust asja mitte kunagi teinud.

Kohalik elanik Suni avaldas samuti imestust selle üle, et kuidas võib nii üldse teha. «Olen väga-väga mures. Me kõik oleme emad. Me tahame, et kõik üle maailma elaksid rahus. Et meil oleks alati rahu. Ma tahan seda kogu maailmale.»

Bostoni politseinikud kahtlustavad 15. aprillil aset leidnud Bostoni maratoni finišijoone juures aset leidnud pommiplahvatuste korraldamises tšetšeenidest vendi. Neist vanem ehk Tamerlan sai politseinikega peetud tulevahetuses mullu reedel surma.

Noorem vend Džohhar sai haavata ja politseinikud võtsid ta elusana kinni. Mees viibib kohalikus haiglas relvastatud järelevalve all.

Bostoni maratoni ajal aset leidnud plahvatustes hukkus kolm ja veel sai viga enam kui 170 inimest. Lisaks lasid vennad Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi (MIT) juures maha politseiniku ja haavasid ühte teist korrakaitsjat.

Tsarnajevite perekond emigreerus USAsse umbes kümme aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles