Briti varivalitsuse minister: hotellides töötab liiga palju eestlasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Thamesi jõele.
Vaade Thamesi jõele. Foto: SCANPIX

Suurbritannia opositsiooniliste leiboristide varivalitsuse immigratsiooniminister Chris Bryant avaldas teisipäeval pahameelt selle üle, et hotellid on tööle palganud liiga palju eestlasi ja lätlasi selle asemel, et võtta tööle rohkem kohalikke elanikke, kirjutab Mail Online.

Bryanti sõnul oleks kena, kui ta võiks minna omal maal hotelli, kus teda teenindaks vastuvõtulauas britt. Ta avaldas nördimust selle üle, et tööandjad palkavad brittide asemel hotellide vastuvõttu tööle eestlasi ja lätlasi.

Bryanti hinnangul peaksid hotellid pakkuma töökohti kohalikele elanikele ja seda eriti olukorras, kus noorte tööpuudus on kasvamas. «Minu valimisringkonnas Lõuna-Walesis on noorte tööpuudus viimase aastaga kasvanud 200 protsenti,» lausus ta avalikul debatil, mille teema oli Euroopa Liidu riikide tööjõuturu avanemine Bulgaaria ja Rumeenia elanikele tuleval aastal.

Bryanti sõnul oli viga, et Suurbritannia avas oma tööjõuturu 2004. aastal liitunud riikidele kohe, erinevalt Saksamaast, Prantsusmaast ja Itaaliast, kes kasutasid võimalust rakendada tööturu avamisele üleminekuperioodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles