Venemaal algas kohus opositsionääri Navalnõi üle

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi täna Lenini rajoonikohtus.
Aleksei Navalnõi täna Lenini rajoonikohtus. Foto: SCANPIX

Kirovis Lenini rajoonikohtus algas kohtuprotsess opositsionääri Aleksei Navalnõi üle, keda kahtlustatakse riigiettevõtet Kirovles puudutavas kelmuses.

Kohtuniku sõnul kutsuti tunnistajatena kohale viis inimest ja nad kõik ka tulid, vahendas Interfax. «Kohtusse tulid kõik tunnistajad, kes tänaseks välja kutsuti: Gura, Zmejev, Makovejev, Zagoskina ja Kozlov,» ütles kohtunik.

Ta lisas, et nad asuvad erinevates kohtades ja kasutusele on võetud kõik abinõud, et nad ei saaks omavahel suhelda.

Nimedest on näha, et oblasti kuberberi Nikita Belõhhi nende seas pole. Varem oli riigiduuma saadik Aleksandr Hinštein öelnud, et Belõhh kutsuti tunnistajaks, kuigi kuberner ise lükkas selle väite tagasi.

Lisaks Navalnõile on kohtu alla ka Pjotr Ofitserov.

Uudisteportaali RASPI andmetel kogunesid kohtumaja ette Navalõi poolehoidjad ja ajakirjanikud. Kohtualust toetavad tema abikaasa ja Ilja Jašin.

Kohtu esimene istung oli tegelikult juba 17. aprillil, kuid Navalnõi advokaatide palvel lükati asja arutelu edasi Advokaadid põhjendasid palvet tõsiasjaga, et neil pole olnud 29 köitesse koondatud dokumentidega tutvumiseks olnud piisavalt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles