Surmav linnugripp jõudis Taiwani

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maski kandev naine möödub Pekingi tänavatel plakatist, mis selgitab, kuidas vältida linnugrippi nakatumist.
Maski kandev naine möödub Pekingi tänavatel plakatist, mis selgitab, kuidas vältida linnugrippi nakatumist. Foto: AFP / Scanpix

Taiwan teatas täna esimesest H7N9 linnugripi juhtumist väljaspool Mandri-Hiinat.
 


Ida-Hiina linnas Suzhous töötanud 53-aastasel mehel tuvastati linnugripi sümptomid kolm päeva pärast Taiwanile naasmist. 16. aprillist saadik viibib mees haiglaravil ning arstide sõnul on tema seisund kriitiline, kirjutab AFP.

«See on esimene kinnitatud H7N9 juhtum Taiwanil, kus nakkus on saadud mujalt,» teatas tervishoiuminister Chiu Wen-ta.

Patsient kinnitas, et ta ei olnud kontaktis kanadega ja ei söönud vähe töödeldud linnuliha ega mune.

Tervishoiametnikud soovitasid inimestel viiruspuhangutega seotud piirkondi külastades hoiduda lindude puudutamisest ja nende toitmisest ning vältida eluslinde müüvaid turge.

Inimeste nakatumisest H7N9 tüvega linnugrippi teatati esmakordselt käesoleva aasta märtsi lõpus Hong Kongist, pärast seda on järgnenud mitmed juhtumid Hiinas. Kokku on praegustel andmetel nakatunuid 108 ning surnuid 22.

Hiina linnulihatööstus on riikliku meedia andmetel viiruspuhangu tõttu kaotanud üle kahe miljardi euro.

Hiinas tegutsevate rahvusvaheliste ekspertide hinnangul on tegu seniuuritutest kõige surmavama gripiviirusega. Ühtlasi tunnevad nad muret selle üle, et viirus võib kergesti muteeruda inimeselt inimesele kanduvaks ning sel juhul oleks tegu väga ohtliku epideemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles