Leedu sai Moskva konfiskeeritud filmi tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AN-30
AN-30 Foto: Wikipedia.org

Leedu kaitseatašee Venemaal, kolonel Ceslovas Slegaitis sai täna Vene kaitseministeeriumilt tagasi vaatluslennu materjalid, mis kaitseametnikelt möödunud nädalal ebaseaduslikult konfiskeeriti, teatas Leedu kaitseministeerium.

Leedu relvajõudude esindajailt konfiskeeriti eelmisel neljapäeval Moskva Šeremetjevo lennuväljal ebaseaduslikult film, mis oli tehtud avatud taeva lepingu alusel sooritatud lendude käigus. Leedu kaitseministeeriumi hinnangul kujutas vahejuhtum endast leppe ränka rikkumist.

Leedu välisministeerium esitas eelmisel reedel Venemaa saatkonnale vaatluslennu filmi ebaseadusliku konfiskeerimise asjus noodi, milles protesteeriti avatud taeva lepingu rikkumise vastu.

Film sisaldas materjale, mis pärinesid Venemaa ja Valgevene relvastuskontrolliekspertide vaatluslendudest Leedu kohal 7. mail lennukil AN-30B.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles