Putin: kokkuhoid on rahva huvides

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Reuters / Scanpix


Putin kinnitas, et vaidlused riigi majanduse arengusuundade üle käivad kogu riigiaparaadi sees ning sellega tegelevad ka eksperdid, kelle hinnangud on samuti lahknevad.

«Riigiaparaadi sees valitsevad erimeelsused suhtumises majandusarengu pidurdumisse,» sõnas ta.

Putini sõnul leiavad mõned valitsusliikmed, et majanduskasvu aeglustumises on osaliselt süüdi ka administratiivaparaat, teised näevad süüd eelkõige maailmamajanduse negatiivstes trendides. Praegust olukorda mõjutavad igal juhul mitmed tegurid, nende seas kestev ülemaailmne majanduskriis ning eurotsooni kriis.

Samuti tõi ta pidurdajana välja Venemaa karmi rahanduspoliitika, mis on Putini sõnul praegu siiski enamjaolt õigustatud ja ajendatud inflatsiooni alandamise püüdlustest.

Ta kinnitas, et kokkuhoid on eelkõige kodanike ja majanduse huvides.

Putinile esitati ka küsimus tervishoiutöötajate väikeste palkade kohta, mida kommenteerides teatas president, et raha nende jaoks on eraldatud, ent pole kommunikatsiooniprobleemide tõttu paljudes regioonides õigete inimesteni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles