Usbeki liikluspolitsei alustas jalgratturitele nõiajahti

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Usbeki pealinna politsei on leidnud unikaalse tee liiklusõnnetuste vähendamiseks, püüdes jalgrattureid tänavailt minema saada.

Kohaliku meedia teatel on Taškendi liikluspolitseinikud alustanud jalgratturite vastu mitteametlikku kampaaniat, uskudes, et just ratturid põhjustavad õnnetusi, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.

Võimud on väidetavalt loonud spetsiaalse üksuse, mille ülesandeks on jalgratturite trahvimine ja liikluseeskirju rikkuvatelt ratturitelt sõiduvahendi äravõtmine.

Väidetavalt on möödunud pühapäeval alanud kampaania tõttu kümned inimesed juba oma jalgrattast ilma jäänud. Rahul pole ka jalgrattalaenutuste omanikud, kelle sõnul on politseinikud käskinud neil uksed kinni panna.

Taškendi liikluspolitseinik Musurmon Hudoikulov kinnitas Raadio Vaba Euroopa Usbeki harule telefonitsi, et omanikelt võetakse tõepoolest rattaid ära. Hudoikulovi sõnul on kohalikud võimud sulgenud ka rattalaenutusi.

Hudoikulov rõhutas siiski, et kampaania on suunatud hoolimatute jalgratturite vastu. «Kui ratturid reegleid ei riku, tee keskel ei sõida ja liikluseeskirju ei riku, siis me neid ei peata,» sõnas Hudoikulov. «Kuid paljud noored rikuvad reegleid ja seda eriti liiklusummikute ajal. Nad ei peatu punase tule ees ja põhjustavad liiklusõnnetusi.»

Ametlike andmete järgi registreerisid liikluspolitseinikud möödunud aastal Usbekistanis enam kui 3,3 miljonit õnnetust, täpsustatud siiski pole, kui paljud neist hõlmasid jalgrattureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles