Tuletõrjujad hilinesid Ramenski vaimuhaigla kustutustöödele ümbersõidu tõttu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade miisteeriumi ametnikud ja tuletõrjujad Moskva oblastis Ramenski asulas psühhiaatriahaigla kustutustöödel.
Eriolukordade miisteeriumi ametnikud ja tuletõrjujad Moskva oblastis Ramenski asulas psühhiaatriahaigla kustutustöödel. Foto: SCANPIX

Tuletõrjujad hilinesid vaimuhaigla põlengule Ramenski asulas, kuna jõe ületamiseks tuli masinatel ringi sõita.

«Teekond kliinikuni kestis ühe tunni, kuna tavapärane jõeületuskoht oli suletud. Muidu oleks tuletõrjujad jõudnud kohale 20 minutiga,» rääkis eriolukordade regionaalse keskuse esindaja Interfaxile.

Lähim tuletõrjedepoo jääb haiglast 42 kilomeetri kaugusele.

Ohvriterohke tulekahju Moskva oblastis asuvas psühhiaatriakliinikus leidis aset ööl vastu tänast. Juurdluskomitee koduleheküljel olevate andmete järgi hukku 36 inimest. Eriolukordade ministeeriumi andmetel on ohvreid 38.

Oblasti kuberneri kohusetäitja Andrei Vorobjov kinnitas, et ohvrite perekondadele makstakse kompensatsiooni 500 000 rubla (12 100 eurot).

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab tuleohutuseeskirjade rikkumist ja kahe või enama inimese hukkumist.

Kui esialgu oletati, et kahjutuli sai alguse lühisest, siis nüüdseks on kerkinud üles ka võimalus, et üks patsientidest süütas diivani ning tuli pääses lahti just sealt, vahendas telekanal Rossija-24.

Moskva oblastis on põlenguohvrite mälestuseks homme leinapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles