Üks Korsika suuremaid ööklubisid hävis tules

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvarühm sündmuskohal, kust leiti eile tapetuna Korsika rahvuspargi direktor Jean-Luc Chiappini.
Mõrvarühm sündmuskohal, kust leiti eile tapetuna Korsika rahvuspargi direktor Jean-Luc Chiappini. Foto: AFP / Scanpix

Ööl vastu tänast hävis üks Korsika suuremaid ööklubisid tulekahjus, mille põhjuseks politsei peab süütamist.

Acapulco ööklubi asus Calvi kuurorti lähistel ning varahommikul kohale jõudnud tuletõrjujate kinnitusel inimesi hoones ei olnud, kirjutab AFP.

Allikate andmetel leidsid tuletõrjujad tuhast bensiinikanistreid ja kinnitasid, et ööklubi katuse hävitas plahvatus.

Ööklubi omanik ütles, et ta oli selle hiljuti müüki pannud, ent loodetav ostja võttis oma pakkumise tagasi. Omanik kinnitas, et mingeid ähvardusi ta enne tulekahjut ei saanud.

Juhtunul olid kõik organiseeritud kuritegevusele iseloomulikud tunnused. Kuritegelike jõukude territooriumisõdu süüdistatakse selles, et idülliline Vahemere saarel Korsikal on Euroopa kõige süngem mõrvastatistika.

Eile mõrvati Korsika rahvuspargi direktor, kes oli viimase kuue kuu jooksul juba kolmas saarel mõrvatud avaliku elu tegelane.

Prantsusmaa siseminister Manuel Valls süüdistas tapmises maffiat ja kuritegelikke võrgustikke.

Tegu oli selle aasta 10. mõrvaga 310 000 elanikuga saarel.

2012. aasta algusest on seal aset leidnud 29 tapmist, millest suuremat osa seostatakse rivaalitsevate jõukude arveteklaarimisega. Peaaegu kõik juhtumid on lahendamata, kuigi kolmele mehele on esitatud süüdistus möödunud oktoobris toimunud tippadvokaadi mõrva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles