Austria meedia: Jeltsini tütar sai Austria kodakondsuse 2009. aastal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Jeltsini lesk Naina Jeltsina koos tütre Tatjanaga aprillis 2012.
Boriss Jeltsini lesk Naina Jeltsina koos tütre Tatjanaga aprillis 2012. Foto: SCANPIX

Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini tütar Tatjana Jumaševa ja tema abikaasa Valentin Jumašev on Austria kodanikud, kirjutab kohalik ajakiri News täna.

Valentin Jumašev deklareeris juba 2007. aastal, et tema põhiline elukoht on Winden am See, mis jääb Viinist 60 kilomeetrit kagusse. Aastal 2008 registreerisid end samasse kohta elama ka Tatjana ning nende tütar Maria.

Ajakirja andmetel said nad kodakondsuse juba 2009. aastal. Olulist rolli mängis selles autokontserni Magna Steyer juht Günther Apfalter, kes kirjutas vastavasisulise kirja Austria majandusministrile.

Ajakirjanikud otsustasid otsida üles maja, kus Jumaševid väidetavalt elavad. Kõnealusel aadressil asub «armetu välimusega maja», mille peremees kinnitas, et andis selle talle tundmatutele venelastele.

Ajakirjanikud oletavad, et Austria võimud isegi ei kontrollinud, kas venelased elavad selles maja või mitte.

Tatjana Jumaševa, endise nimega Djatšenko, oli aastal 1996-1999 Vene presidendi nõunik, vastutades mainekujunduse eest. Praegu juhib ta Boriss Jeltsini Fondi, koos abikaasaga omavad nad suurt ehitusfirmat.

Valentin Jumašev oli aastatel 1991-1995 ajakirja Ogonjok peatoimetaja asetäitja ja aastatel 1995-1996 selle peatoimetaja. Pärast Jeltsini võitu presidendivalimistel aastal 1996 sai temast riigipea nõunik meediasuhete vallas. Aastatel 1997-1998 juhtis ta Vene presidendi administratsiooni.

Aastal 2002 abiellus ta Boriss Jeltsini noorema tütre Tatjana Djatšenkoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles