Bangladeshi majarusude alt leiti suur hulk ellujäänuid

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad aitavad üle 60 tunni majarusude vahel lõksus olnud naist.
Päästetöötajad aitavad üle 60 tunni majarusude vahel lõksus olnud naist. Foto: AFP / Scanpix

Bangladeshi päästetöötajad teatasid, et leidsid õmblusvabriku rusude alla mattunud ruumidest suure hulga elusaid inimesi.
 

Päästjad kaevasid rusudesse tunneleid ning neid pidi liikudes tuvastanud ligi 50 lõksu jäänud inimest, edastab BBC.

Tuletõrje esindaja sõnul loodetakse nad sealt homseks välja kaevata.

Ametnike andmetel kaheksakorruselise hoone varisemise tagajärjel hukkunud vähemalt 307 inimest.

Hoones oli õnnetuse hetkel ligi 2 000 inimest. Eilsest saadik on päästetud üle 40 rusude vahele jäänud inimese, ent sajad on endiselt kadunud.

Peaminister Sheikh Hasina kutsus üles pidama palveteenistusi kõigi hukkunute, päästetute ja seni veel lõksus olevate inimeste eest.

Sõjaväelased, päästetöötajad ja piirivalvurid töötavad ööpäevaringselt, et ellujäänuid õigeaegselt leida.

Tänavatele kogunes üle 10 000 meeleavaldaja, kes nõudsid hoone omaniku arreteerimist ja valitsuselt õmblusvabrikute töötajate olukorra parandamist.

Rahvahulk bolkeeris teid, süütas busse ja ründas tekstiilivabrikuid, inimeste laialiajamiseks kasutati pisargaasi ja kummikuule.

Politsei andmetel eiras varisenud hoone omanik hoiatusi selle nädala alguses seintesse ilmunud pragude kohta. Omanik üritab praegu end varjata, ent Bangladeshi peaminister on lubanud, et teda karistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles