Vene võimud: me ei tea Ahmed Bilalovi elavhõbedamürgitusest midagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed Bilalov
Ahmed Bilalov Foto: SCANPIX

Venemaa siseministeerium kinnitas, et ei tea endise Vene olümpiakomitee asepresidendi Ahmed Bilalovi võimalikust elavhõbedamürgitusest midagi.

Laupäeval kirjutas veebileht Gazeta.ru viitega ärimehele lähedalseisvale allikale, et Saksa arstid tuvastasid Bilalovil elavhõbedamürgituse. Mürgituse tuvastas Bremeni laboratoorium, kus Bilalovi proove analüüsiti.

Lehe väitel leiti elavhõbeda jälgi ka Moskva kesklinna kontorist, kus Bilalov töötas. Kavas on uurida ka teiste kontoris töötanud inimeste tervist ning plaanis on pöörduda ka korrakaitseorganite poole.

Siseministeerium uurib Bilalovi seotust ühe turismifirmaga seotud maksudest kõrvalehoidmise afääris.

President Vladimir Putin vallandas veebruaris Bilalovi, kes juhtis toona ka Põhja-Kaukaasia kuurortite nimelist ettevõtet (tegemist on Kremli poolt rahastatud organisatsiooniga, mille ülesandeks on edendada turismi Venemaa ärevas lõunaosas), Sotši taliolümpiamänge ettevalmistava Vene olümpiakomitee asepresidendi ametist, kuna Sotši talimängude ettevalmistused on ajagraafikust kõvasti maas ning ehitustööd on läinud mitmeid kordi planeeritust kallimaks.

379 rajatisest oli veebruaris valmis vaid 153, 49 neist olid ajakavast maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles