Enamik lõunakorealasi lahkus Kaesongi tööstuskompleksist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ootavad kahe Korea piiril Kaesongi tööstuspiirkonnast naasvaid töölisi.
Ajakirjanikud ootavad kahe Korea piiril Kaesongi tööstuspiirkonnast naasvaid töölisi. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea lubas täna enamikul ühisesse Kaesongi tööstusparki jäänud lõunakorealastest lahkuda, kompleksi jäi veel seitse lõunakorealasest töölist, kes peavad läbirääkimisi Põhja-Korea töölistele välja maksmata palkade üle, teatasid Lõuna-Korea ametnikud.
 

Souli teatel jõudis 43 lõunakorealast täna tagasi kodumaale ning viimased seitse Lõuna-Korea töötajat lahkuvad kompleksist pärast seda, kui kõnelused Pyongyangi ametnikega on lõppenud.

Lõunakorealaste lahkumise järel jääb Koreade-vahelise koostöö sümboliks olnud Kaesongi tööstuspark esmakordselt tühjaks pärast avamist 2004. aastal.

Põhja-Korea peatas töö kompleksis aprilli algul, viis Kaesongist ära kõik oma 53 000 töölist ning takistas Lõuna-Korea tehasejuhtidel ja tarnijatel kompleksi sisenemast.

Soul alustas laupäeval oma seni veel kompleksi jäänud kodanike Kaesongist kodumaale toomist, viidates seal valitsevale toidu- ja raviminappusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles