Tsarnajevit asub kaitsma kuulus advokaat

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajev
Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

Kolm inimelu nõudnud Bostoni rünnakute korraldamises süüdistatavat Džohhar Tsarnajevit hakkab kohtus esindama tuntud Ühendriikide advokaat Judy Clarke.

Väljaande Boston Globe teatel on Tsarnajevi neljaliikmelisse kaitsemeeskonda kuuluv Clarke kaitsnud kohtus ka kahe aastakümne jooksul ülikoolidele ja lennukompaniidele kirjapomme saatnud Ted «Unabomber» Kaczynskit ning Atlanta olümpiamängudel pommiplahvatuse korraldanud Eric Rudolphit.

Üks tema viimaseid kurikuulsaid kliente oli USA esindajatekoja saadikut Gabrielle Giffordsi tappa üritanud ja kuus inimest maha lasknud Jared Loughner. Kõik kolm mõisteti süüdi, kuid neid ähvardanud surmanuhtlust õnnestus neil vältida.

19-aastast Tsarnajevit, keda praegu ravitakse põgenemisel saadud haavadest, ähvardab samuti surmanuhtlus. Talle on esitatud süüdistus massihävitusrelvade kasutamises ning kuritahtlikus vara hävitamises surmavate lõhkekehade abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles