Kubilius jätkab konservatiivide liidrina

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
And­rius Kubilius
And­rius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu endine peaminister Andrius Kubilius jätkab konservatiivide liidrina ka hoolimata erakonna valimiskaotusest läinud aastal toimunud parlamendivalimistel.

Kaheks aastaks erakonna etteotsa valitud 56-aastane Kubilius on praegu opositsiooni kuuluvat erakonda Isamaaliit – Leedu Kristlikud Demokraadid (TS-LKD) juhtinud alates 2003. aastast. Seejuures valiti Kubilius erakonna esimeheks juba kuuendat korda, vahendas uudisteagentuur BNS.

Sisevalimistel edestas 4635 delegaadi häält kogunud Kubilius taasiseseisvunud Leedu Vabariigi esimest riigipead ja praegust Euroopa Parlamendi liiget Vytatutas Landsbergist, keda toetas 3891 delegaati.  

Aastatel 2008-2012 peaministrina töötanud Kubilius suutis oma ametiajal teha ajalugu – temast sai esimene taasiseseisvumisjärgne Leedu peaminister, kes suutis ametis püsida neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles