Putin austas viit inimest Töökangelase medaliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin koos Peterburi Maria teatri peadirektori Valeri Gergijeviga.
Vene president Vladimir Putin koos Peterburi Maria teatri peadirektori Valeri Gergijeviga. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis täna Peterburi lähedal Konstantinovski palees esimest korda pärast Nõukogude Liidu lagunemist viiele inimesele üle Töökangelase medali.

Kreml taastas nõukogudeaegse autasu märtsis võimuerakonna Ühtne Venemaa kongressil, et tunnustada sellega riigi parimaid töölisi. Omal ajal nimetati sama medalit Sotsialistliku töö kangelase omaks.

Esimesed viis uue aja kuldmedalit ja diplomit said maailmakuulus dirigent ja Peterburi Maria teatri direktor Valeri Gergijev, põllumajandusmasinate operaator Juri Konov, tunnustatud neurokirurg Aleksander Konovalov, Kemerovo söekaevur Vladimir Melnik ja Tšeljabinski oblasti treial Konstantin Tšumanov.

Putin ülistas pidukõnes viit medalisti, «kes oma tööga kodumaale au tõid».

«Töökangelase medal on taas üks samm meie traditsioonide järjepidevuse taastamiseks ning erinevate ajastute ja põlvkondade tugevate sidemete loomiseks,» ütles president.

«Tugeva ja jõuka Venemaa loomine on võimalik üksnes kõva tööga,» rõhutas ta.

Viie medalisti elulood on viimastel päevadel Vene meedias tähtsal kohal olnud, nagu ka kuldne tähekujuline medal ise.

Traditsioon pärjata kõrgete autasudega nii rahvusvaheliselt tunnustatud kultuuritegelasi kui tundmatuid puuviljanoppijaid ja raudteetöölisi suure kodumaa avarustest ulatub nõukogude aega, mis paljudele praegusaja venelastele ikka veel armas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles