Hells Angelsi ja Bandidose liikmed sõlmisid Taanis koostööleppe

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motoklubi Põrguinglid taanlastest liikmed.
Motoklubi Põrguinglid taanlastest liikmed. Foto: SCANPIX

Motojõukude Bandidos ja Hells Angels (Põrguinglid) juhid kinnitasid Taani Raadiole, et sõlmisid koostööleppe.

Taani Bandidose juht Michael Rosenvold ja Hells Angelsi esindaja Jørn «Jønke» Nielsen sõlmisid vastava leppe eile, vahendas yle.fi. Midagi enamat nad ei lisanud.

Ka Taani politsei pole motojõukude omavahelist lepet kommenteerinud.

Hells Angelsi ja Bandidose omavaheline kooostöö- ning rahulepe lõppes 2010. aastal, kui Bandidose eelmine juht vastava dokumendi avalikult katki rebis.

Taani motojõukude vahel peeti sarnaselt teiste Põhjamaadega verist sõda aastatel 1997-1998. See lõppes rahuleppega, kus pandi paika huvipiirkonnad ehk siis linnad, kuhu üks või teine jõuk tohib omale klubisid rajada. Ka otsustati ära, et ühest motoklubist lahkunud liiget konkureerivasse jõuku vastu ei võeta.

Taani Raadio andmetel alustasid Bandidos ja Hells Angels läbirääkimisi võimaliku leppe üle juba eelmisel aastal. Septembris olid need ebaõnnestumisele väga lähedal, kui tundmatu isiku juhitud veok sõitis Bandidose klubisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles