Politsei ajas Ateenas neonatside ürituse laiali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse Koidiku toetajad ülemöödunud kuul Kreeka pealinnas Ateenas Saksamaa riigikantsleri Angela Merkeli visiidi eel protestimas.
Kuldse Koidiku toetajad ülemöödunud kuul Kreeka pealinnas Ateenas Saksamaa riigikantsleri Angela Merkeli visiidi eel protestimas. Foto: SCANPIX

Kreeka politsei kasutas täna Ateenas pisargaasi neonatside partei Kuldne Koidik toetajate laialiajamiseks, teatasid korravalvurid.

Paremäärmuslased üritasid korraldada toiduabiüritust «Ainult kreeklastele». Politsei ajas Syntagma väljakult minema umbes 100 Kuldse Koiduku poolehoidjat.

Linnavõimude sõnul ei taotlenud Kuldne Koidik ürituse korraldamiseks luba.

Kuldse Koidiku parlamendisaadik Giorgos Germenis aga sõimas linnavalitsuse hoones Ateena linnapead Giorgos Kaminist ja üritas teda ürituse keelamise eest lüüa.

Kaminis ütles hiljem, et ei kavatse lubada sellist toorest vägivalda valitud seadusandja poolt. Kohalik telekanal Mega näitas, kuidas kaks turvatöötajat Germenise hoonest välja viisid.

Syntagma väljakul oli kolm Kuldse Koidiku seadusandjat, kaasa arvatud pressiesindaja Ilias Kassidiaris, kes vapustas juunis kogu riiki, kui ta televisiooni otse-eetris kahte vasakpoolset parlamendisaadikut ründas.

Kuldne Koidik on lõiganud kasu majanduskriisi ja suure tööpuuduse käes vaevlevas Kreekas kasvanud ühiskondlikest pingetest. Paljud partei liikmed on korraldanud vägivaldseid rünnakuid immigrantidele ning erakond on kuulus antisemiitliku ja ksenofoobse retoorika poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles