USA lennuki plahvatus Kõrgõztanis: leiti kahe piloodi surnukehad

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing KC-135 Stratotankeri rusud: lennuk plahvatas õhus seni kindlaks tegemata asjaoludel, olles teel Afganistani.
Boeing KC-135 Stratotankeri rusud: lennuk plahvatas õhus seni kindlaks tegemata asjaoludel, olles teel Afganistani. Foto: Reuters / Scanpix

Kõrgõztanis leiti eile alla kukkunud USA tankerlennuki kahe piloodi surnukehad, teatas täna eriolukordade minister Kubatbek Boron.
 


Kohalikud elanikud teatasid, et nägid enne õnnetust üht inimest lennukist langevarjuga välja hüppamas, ent võimud ei ole seda veel kinnitanud, kirjutab uudisteagentuur Inerfax.

Tankerlennuki KC-135 Stratotanker pardal on tavaliselt kolm meeskonnaliiget.

USA Manase sõjaväebaasis asuvast transiidikeskusest startinud tankerlennuk plahvatas eile pärastlõunal õhus ning kukkus alla.

Täpsed õnnetuse asjaolud on selgitamisel, kuid kohaliku tsiviillennunduse ametniku arvates võisid plahvatuse põhjustada piirkonna kohal olnud tolmupilved.

Eksperdid tegelevad õnnetuse keskkonnamõjude hindamisega: lennukis oli õnnetuse hetkel vähemalt 60 tonni lennukikütust, ent pole veel kindel, kui suur osa sellest jõudis õhus ära põleda, ning kui palju jõudis kokkupuutesse maapinna ja veega.

Lennuki tükid kukkusid kolme erinevasse kohta ning eksperdid võtavad neis paigus pinnase- ja veeproove, et teha kindlaks keskkonnamõjude ulatus ja potentsiaalne oht kohalikule elanikkonnale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles