Surmatunnistus: Tsarnajev suri kuulihaavade ning peatrauma tagajärjel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamerlan Tsarnajev
Tamerlan Tsarnajev Foto: SCANPIX


Bostoni pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatava Tamerlan Tsarnajevi surmatunnistusse märgiti surma põhjusteks kuulihaavad ning nüri eseme tekitatud pea- ja keretrauma, edastas täna Raadio Vaba Euroopa.
 


Tsarnajev sai surma 19. aprillil tulevahetuses politseiga. Neli päeva varem plahvatasid Bostoni maratoni finišipaiga lähistel pommid, mis tapsid kolm ja vigastasid üle 260 inimese.

Tsarnajevi surmatunnistuse sisu avaldati eile pärast mehe surnukeha tema perele üleandmist. Tema perekonnal on esinenud raskusi niisuguse matusebüroo leidmisel, mis oleks nõus matusetseremoonia korraldamisega Tamerlan Tsarnajevi nõudmistele vastavalt.

Pommirünnakute teine kahtlusalune, Tamerlani vend Džohhar Tsarnajev sai tulevahetuses politseiga vigastada, võeti kinni ja viibib endiselt haiglas. Teda võib süüdimõistmise korral ees oodata surmanuhtlus.

Etnilistest tšetšeenidest vendade ema on nimetatud meeste suhtes esitatud süüdistusi valeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles