Süüria: Iisrael ründas Damaskuse teadusuuringute keskust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hööguv taevas Damascuse kohal pärast plahvatust, mille põhjustas Süüria riigitelevisiooni andmetel Iisraeli rünnak pealinnas asuvale teaduskeskusele.
Hööguv taevas Damascuse kohal pärast plahvatust, mille põhjustas Süüria riigitelevisiooni andmetel Iisraeli rünnak pealinnas asuvale teaduskeskusele. Foto: Reuters / Scanpix

Iisrael korraldas eile raketirünnaku Jemraya teadusuuringute keskusele Damaskuses, teatas täna Süüria ametlik uudisteagentuur SANA.
 

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas omakorda võimsatest plahvatustest Jemraya keskuse piirkonnas täna varahommikul.

SANA ei öelnud, kas rünnakus sai keegi surma või vigastada.

Kui õhulöök kinnitust leiab, on see juba kolmas Iisraeli rünnak Süüria territooriumile sel aastal. Iisrael on hoiatanud, et ei luba moodsate relvade liikumist Süüriast Liibanoni äärmusrühmitusele Hezbollah, mis on Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi liitlane.

Iisraeli ametnikud ei ole tänast raketirünnakut kommenteerinud.

Eile kinnitasid Iisraeli ametnikud, et päev varem korraldas Iisraeli sõjalennuk rünnaku relvasaadetise vastu, mis oli ilmselt teel Hezbollah' kätte.

Varahommikune õhurünnak oli Süüria uudisteagentuuri SANA teatel suunatud Damaskuse Jamraya sõjalise uuringu keskusele. Agentuur ei täpsustanud, kas rünnak nõudis inimohvreid.

Tel Avivi ülikooli Süüria-eksperdi Eyal Zisseri sõnul ei oleks relvad, mis õhulöögiga ilmselt hävitati, muutnud jõudude strateegilist tasakaalu regioonis, kuid õhulöök oli juudiriigi hoiatus Süüria presidendile Bashar al-Assadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles