Medvedev taunis ELi idapartnerlust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev tippkohtumise pressikonverentsil.
Venemaa president Dmitri Medvedev tippkohtumise pressikonverentsil. Foto: RIA Novosti / Reuters / ScanPix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev hoiatas täna kohtumisel ELi juhtidega, et hiljuti sõlmitud euroliidu partnerlus endiste Nõukogude vabariikidega ei tohiks muutuda partnerluseks Venemaa vastu.


Moskvale valmistab tema sõnul muret see, et mõned Ida-Euroopa riigid seda partnerlust just nii võtavadki. «Me ei taha, et idapartnerlus pöörduks partnerluseks Venemaa vastu,» ütles president Habarovskis toimunud ühispressikonverentsil, edastas AFP.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso üritas Medvedevi muret vaigistada, kutsudes üles, et ka Venemaa võiks partnerlusprogrammis osaleda. ELi eesistujamaa Tšehhi president Václav Klaus aga ütles, et euroliit peab Venemaad oma strateegiliseks partneriks. «Me peame midagi tegema, et see oleks tõeline ja mitte ainult formaalne proklamatsioon,» märkis ta.

Moskva on varem süüdistanud ELi idapartnerlust uute mõjusfääride tekitamises. Euroopa Liit sõlmis kahe nädala eest pakti kuue endise Nõukogude vabariigiga, kelle seas on nii Moskvaga heades kui ka väga halbades suhetes olevaid maid - Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevenega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles