Lennukivrakist Serovi lähistelt leiti 13 inimese jäänused

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sverdlovski oblastist Serovi linna lähistelt leitud AN-2 rusudest on toodud välja 13 inimese jäänused.

Transpordiprokuratuuri Uurali föderaalringkonna esindaja rääkis RIA Novostile, et ekspertiis hukkunute tuvastamiseks on alanud.

Eksperdid uurivad lennuõnnetuse põhjustena kolme versiooni: tehniline rike, piloodi viga ja sobimatuid ilmastikuolud.

Sverdlovski oblasti kuberneri Jevgeni Kuivaševi otsusel makstakse ohvrite peredele reservfondist kompensatsiooniks miljon rubla ehk 24 500 eurot.

Lennuk AN-2 tõusis 11. juunil 2012. aastal Serovist õhku ilma vastava loata. Lennukit juhtis Hatip Kašapov ja selle pardal olnud 12 reisija hulgas oli riikliku autoinspektsiooni kohalik ülem. Praegu on teada, et piloot otsustas kohalikele lennusõidu korraldada raha teenimise eesmärgil.

Lennukit otsiti tulemusteta kuni novembri keskpaigani ja seejärel lõpetati need ametlikult ära. Pärast tühjade kätega päästeoperatsioon siiski ei lõppenud, kuna taigast leiti 1980ndatel kadunuks jäänud AN-2 rusud.

Kaks kohalikku jahimeest leidsid rusud üles 4. mai õhtul. Need asusid kaheksa kilomeetri kaugusel soostunud metsast. 5. mai hommikul läksid meeste näidatud paika eriolukordade ministeeriumi ja politsei esindajad. Nad kinnitasid kadunuks jäänud AN-2 leidmist ja teatasid ühtlasi, et rusudes on vähemalt kümne inimese jäänused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles