Suri Itaalia 7-kordne ekspeaminister Giulio Andreotti

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia endine peaminister Giulio Andreotti.
Itaalia endine peaminister Giulio Andreotti. Foto: SCANPIX

Itaalias Roomas suri 94-aastasena seitsmekordne peaminister Giulio Andreotti, teatas kohalik meedia.

Kristlike demokraatide ridadesse kuulunud Andreotti, kes kannatas viimastel aastatel tervisehädade all, viidi augustis 2012 südameprobleemide tõttu haiglasse, vahendas AFP.

Lähedaste sõnul suri Andreotti oma Kesk-Roomas asuvas kodus, mis asus Vatikani lähistel asuvas kortermajas.

Andreotti valiti esimest korda parlamendi alamkotta 1946. aastal. Ajavahemikus 1972-1992 oli ta seitsme valitsuse eesotsas. Aastal 1991 nimetati ta eluaegseks senaatoriks.

Andreotti ühes valitsuses ministrina töötanud Paolo Cirino Pomicino ütles uudistekanalile Sky TG 24, et ta oli inseneriks riigi rekonstrueerimisel pärast Teist maailmasõda. «Ta omas rahvusvahelist mainet, mida Itaalia poliitikud harva omavad.»

Vasakpoolse päevalehe Il Manifesto endine toimetaja Riccardo Barenghi nentis, et Andreotti viis mitmed saladused endaga hauda kaasa.

Andreottit süüdistati mitmel korral sidemetes maffiaga. Apellatsioonikohus mõistis ta aastal 2002 maffiasüüdistustest kirjutanud ajakirjaniku mõrva tellimise tõttu 24 aastaks vangi. Ülemkohus vabastas ta süüdistustest juba järgmisel aastal.

Andreotti lükkas süüdistused maffiasidemete omamises tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles