Opositsioon ei kavatse Bolotnaja tänast miitingut ära jätta

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi sõdurid valvavad Bolotnaja väljakul õnnetuspaika.
Siseministeeriumi sõdurid valvavad Bolotnaja väljakul õnnetuspaika. Foto: SCANPIX

Moskvas Bolotnaja väljakul täna õhtuks kavandatud rahvakogunemise korraldajad ei kavatse üritust surmajuhtumi tõttu ära jätta.

Ajakirjanik ja Solidarnosti poliitnõukogu liige Aleksandr Rõlkin kinnitas Interfaxile, et aktsioon toimub. «Me otsime veoautot, mida kasutada lava asemel. Heli on küll teine, kuid midagi pole parata,» lisas ta.

Venemaa vanima sõltumatu vabaühenduse Moskva Helsingi Grupi juht Ljudmila Aleksejeva leiab, et opositsioon ei peaks plaanitud ettevõtmist ära jätma.

«See oli loomulikult tragöödia. Me peame miitingu läbi viima, kuid alustama seda vaikuseminutiga ja väljendama selle inimese lähedastele kaastunnet,» rääkis Aleksejeva.

Esialgsete plaanide järgi pidi opositsiooni korraldatav rahvakogunemine, kus nõutakse 6. mail 2012 Bolotnajal vahistatud inimeste vabastamist, algama kell 19 kohaliku aja järgi. Lava monteerimisel sai aga täna surma üks tööline, kellele kukkusid peale valjuhääldid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles