Roomas suleti seagripi hirmus kaks kooli

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia  karabinjeer juhtimas õpilasi välja seagripi leviku hirmus suletud Dante Alighieri nime kandvast keskkoolist.
Itaalia karabinjeer juhtimas õpilasi välja seagripi leviku hirmus suletud Dante Alighieri nime kandvast keskkoolist. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia tervishoiuministeeriumi teatel on pealinnas Roomas suletud kaks keskkooli uue A(H1N1) gripiviiruse leviku pärast.


Nakatunud on neli poissi, kes naasid hiljuti New Yorki korraldatud koolireisilt, vahendas Reuters asetervishoiuministri Ferruccio Fazio andmeid.

Haigusnähtude ilmnedes viidi nad haiglasse, kus võetud proovid kinnitasid ka seagripiks nimetatud tõbe. Fazio kinnitusel suletakse koolid seitsmeks päevaks, et edasist viiruse levikut piirata.

AFP andmetel kuulusid haigustunnustega õpilased umbes 400 hulka mitmest piirkonna koolist, kes käisid USAs õppereisil ja saabusid tagasi teisipäeval. Kõiki reisil osalenud õpilasi, ka õpetajaid kontrollitakse ning uute nakkusjuhtude ilmsikstulekul võidakse aseministri sõnul veel koole sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles