Moskvas avaldab Putini vastu meelt tuhandeid inimesi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni toetajad Bolotnajal.
Opositsiooni toetajad Bolotnajal. Foto: SCANPIX

Moskvas Bolotnaja väljakul toimuvale opositsiooni meeleavaldusele on korraldajate sõnul kogunenud kümneid tuhaneid inimesi.

«Kogu väljak on täis. Meiega on kümned tuhanded,» märkis uudisteagentuuri AFP vahendusel üks opositsiooniliidreid Boriss Nemtsov rahvahulga ees peetud kõnes.

Politsei andmetel on osalejaid siiski vähem. Nende arvutuste kohaselt oli Bolotnajal hinnanguliselt 6000 inimest. Raadiojaama Ehho Moskvõ reporterid lugesid osalejate arvuks kokku 20 000.

Meeleavalduse alguses peeti leinaseisak täna Bolotnaja väljakul opositsiooni miitinguks ettevalmistamise käigus surma saanud töölise mälestuseks.

Tegemist on opositsiooni koordinatsiooninõukogu korraldatud miitinguga, mis toimub täpselt aasta pärast samal väljakul aset leidnud sündmusi.

Siis peeti võimude loal Vladimir Putini presidendiks vannutamise eelõhtul toimunud meeleavaldusel kinni üle 650 osaleja, kellel tekkis konflikt politseiga.

Võimud süüdistasid kinnipeetuid massilises korrarikkumises, esitades nn Bolotnaja kriminaalasja raames süüdistuse näiteks ka Vasakrinde juhile Sergei Udaltsovile, Givi Targamadzele ja veel mitmele teisele opositsiooni liidrile.

Vanglakaristus võib oodata veel paarikümmet inimest, kelle vabastamist tänasel meeleavaldusel nõutaksegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles