Jakutsk saab võidupühaks Stalini rinnakuju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin Teise maailmasõja ajal
Jossif Stalin Teise maailmasõja ajal Foto: SCANPIX

Venemaal Sahha halduskeskuses Jakutskis toimub 8. mail Nõukogude riigitegelase Jossif Stalini rinnakuju pidulik avamine, teatas Jakuutia kommunistliku partei vabariikliku komitee esimene sekretär Viktor Gubarev.

«Jakuutia veteranide nõukogu pidas aasta aega läbirääkimisi firmaga Almazõ Anabara. Ettevõtte peadirektor Matvei Jevsejev andis lõpuks nõusoleku Stalini büsti ülespanekuks kompanii peakorteri ette,» selgitas Gubarev.

Linnapea Aisen Nikolajevi pressisekretär Irina Jefremova ütles, et linnaadministratsioon ei ole sõjaveteranide sellise initsiatiivi vastu.

Sahha kommunistid on Stalinile monumendi ülespanekut taotlenud juba 2007. aastast peale, põhjendades oma soovi Stalini «lahinguliste teenetega». Veteranide nõukogu fond kogus 2 miljonit rubla, mille eest lasti Põhja-Osseetias Stalini büst valada.

Jakutski eelmine linnapea Juri Zabolev ei pidanud Stalinit mälestusmärgi vääriliseks.

2005. aastal avati võidupüha eel Stalini rinnakuju Sahha lääneosas Mirnõi linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles