Pentagon: Hiina küberspioonid on USA valitsuse kirbule võtnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pentagoni teatel kasutab Hiina küberspionaaži oma sõjaväe nüüdisajastamisel. Lisaks süüdistas Ameerika Ühendriikide kaitseministeerium esimest korda avalikult hiinlasi katseis murda sisse USA kaitsearvutivõrgustikesse. Hiina lükkas süüdistused kindlalt ümber.

Kongressi jaoks mõeldud 83-leheküljelises raportis Hiina sõjaväeliste arengute kohta viitas Pentagon ka Pekingi püüetele arendada välja kõrgtehnoloogilisi luurelennukeid ja ehitada lisaks Liaoningile valmis teine lennukikandja, teatas täna Reuters India.

Raporti koostajate hinnangul tekitab Hiina kübernuhkimine tõsist muret, kuna samu oskusi saab kasutada ka küberrünnakute tegemiseks.

«USA valitsus on jätkuvalt kübersissetungide sihtpunktiks, mõned spioneerimisjuhud paistavad otseselt Hiina valitsuse ja sõjaväega seotud olevat,» seisis värskes raportis. Selle autorid lisasid, et häkkimise peamiseks eesmärgiks paistab olevat koguda kaitsetööstuse ja valitsusjuhtide jaoks kasulikku infot.

Hiina lükkas süüdistused otsustavalt ümber. Häkkimise kohta sõnas Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying, et Hiina astub otsustavalt vastu igasugusele põhjendamata kriitikale ja meediakärale, sest põhjendamata meediakära ja kriitika vaid kahjustavad kahepoolseid koostöö- ja dialoogipingutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles