Prokurörid nõuavad Cannonballi narkolooga seotud eestlastele maksimumkaristust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakikesed amfetamiiniga
Pakikesed amfetamiiniga Foto: Soome politseiamet

Helsingi ringkonnakohtus täna alanud kohtuprotsessil, kus arutatakse nn Cannonballi narkolugu, nõuavad prokurörid kahele eestlastest juhtfiguurile maksimaalset ehk 13 aasta pikkust vangistust.

Neist ühte pole kinni seni saadud, vahendas iltasanomat.fi.

Üldse on eestlastest ja soomlastest kohtualuseid 17, vahendas mtv3.fi. Prokurörid Perttu Könönen ja Erkki Huhtala nõuavad neile kokku 180 aasta pikkust vangistust.

Keskkriminaalpolitsei andmetel tõi valdavalt eestlastest koosnenud jõuk Belgiast Soome ajavahemikus detsember 2011 kuni märts 2013 kaheksa narkopartiid. Keelatud ained peideti sõiduautodesse, mis toodi Soome autotreileritega.

Politsei andmetel toodi sel moel Soome kümneid kilosid amfetamiini, ecstasyd ja hašišit.

Prokuröride väitel võtsid narkootikumid Soomes vastu lisaks Cannonballi liikmetele ka üks Bandidose liige.

Suur osa kohtualustest lükkas ringkonnakohtus süüdistused valdavalt tagasi. Cannonballi juhtide hulka kuuluv inimene tunnistas, et üritas võtta amfetamiini Helsingis looduses asuvast peidikust välja. Oma sõnul tegutses ta üksinda ja tema eesmärgiks polnud hankida klubile narkootikume.

Süüdistajate sõnul tuleb karistuste pikkuste puhul kohandada karmistamise põhimõtet, kuna Cannonball on raskete kuritegude sooritamiseks moodustatud organiseeritud jõuk. Kohtupraktikat selle põhimõtte rakendamise osas on aga veel vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles