Lätlased ei usu kaasmaalaste naasmist

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Lätis läbi viidud arvamusuuringu tulemuste kohaselt ei usu enamus lõunanaabritest, et nende välismaale lahkunud kaasmaalased lähiaastatel tagasi kodumaale naasevad.

DNB korraldatud uuringus osalenuist 56 protsenti vastas, et lähema viie aasta jooksul naaseb kodumaale kuni kümme protsenti välismaale lahkunuist. 18 protsenti arvas, et viie aasta jooksul naaseb 10-25 protsenti lahkunuist ning viis protsenti leidis, et kodumaale võib naasta 26-50 protsenti lahkunuist. Vaid üks protsent uskus, et see number on veelgi suurem, vahendas uudisteagentuur BNS.

Vastanute arvates võivad nende kaasmaalased tagasi kodumaale naasta, kui kodumaal palgad suurenevad. Samuti tõid nad ühe tegurina välja uute töökohtade loomise kodumaal.

2011. aasta rahvaloenduse järgi kahanes Läti rahvaarv võrreldes 2000. aasta rahvaloendusega 13 protsenti ehk enam kui 309 000 inimese võrra. 2011. aasta seisuga elas Lätis 2 067 887 inimest.

Rahvaloenduse tulemuste puhul on üheks kõige suuremaks üllatuseks peetud just väljarände ulatust, mis osutus ametlikust statistikast ligi kuus korda suuremaks ning küündis 190 000 inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles