Boriss Berezovski maeti Londoni lähistele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezovski
Boriss Berezovski Foto: SCANPIX

Märtsis paguluses surnud Vene oligarh ja Kremli kriitik Boriss Berezovski maeti täna Londoni lähistel asuvale kalmistule.

Laiemale avalikkusele polnud Berezovski matuste toimumispaik ja aeg teada. Matustel viibinud Briti päevalehe Guardian ajakirjanik Luke Harding märkis oma mikroblogivõrgustiku Twitter lehel, et matused toimusid Surrey krahvkonnas asuval Brookwoodi kalmistul.

«See on üllatavalt tagasihoidlik sündmus. Paljud ärimehe sõbrad ei ole kohale tulnud,» märkis Harding, kelle sõnul osales matusel kõigest paarkümmend inimest.

Harding tõi nimeliselt välja vaid ühe leinaja - Tšetšeeni iseseisvuslase Ahmed Zakaejevi, kellele Briti võimud on andnud poliitpagulase staatuse.

Ajakirjanik kirjeldas turvameetmeid kui «karme», kuid juhtis samas tähelepanu põõsastesse varjunud Ukraina televisiooni ajakirjanikele.

67-aastane Berezovski leiti 23. märtsil oma majast Lääne-Londonis Ascotis pooduna. Lahkamistulemuste põhjal tegi Berezovski enesetapu, kuid tema surma kohta ringleb hulgaliselt kuulujutte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles