Hiina üht kuulsamat režissööri ähvardab seitsme lapse eest hiigeltrahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zhang Yimou.
Zhang Yimou. Foto: SCANPIX

Üks Hiina kuulsamaid režissööre seisab silmitsi 160 miljoni jüaani (umbes 19,8 miljonit eurot) suuruse trahviga, kuna rikub seitsme lapse saamisega Hiina rangeid pereplaneerimisseadusi, teatas täna kohalik meedia.

Filmide «Kangelane» ja «Lendavate pistodade maja» autorit Zhang Yimoud uurivad nüüd riigi idaosas asuva linna Wuxi pereplaneerimisametnikud, teatas kommunistliku partei häälekandja People's Daily võrguvärav.

Tal on vähemalt seitse last ja ta seisab silmitsi 160 miljoni jüaani suuruse trahviga, teatas veel ajaleht. Riikliku perepoliitika rikkumise eest määratakse trahv sõltuvalt seaduserikkuja sissetulekust ja laste arvust.

Paljud Zhangi varajased filmid olid Hiinas keelatud, kuid nüüdseks on ta positsioon sedavõrd paranenud, et ta sai olla ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängude avatseremoonia autoriks.

Riiklik ajaleht Global Times edastas ka internetiallikate teateid, mille sõnul on Zhangil olnud suhteid mitmete naistega. People’s Daily artiklist aga ei selgunud, kus lapsed sündisid.

Hiina on paljudes linnapiirkondades rakendanud ranget ühelapsepoliitikat juba üle 30 aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles