Brasiilias vahistati vägistamissüüdistuste tõttu tuntud pastor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro eeslinnas võeti kinni juhtiv evangeelne pastor, keda süüdistatakse kuue naise vägistamises, teatas kohalik politsei eile.

Marcos Pereira on viimased kakskümmend aastat juhtinud Brasiilia Viimsepäeva Jumala Koguduse kirikut, teatab uudisteagentuur AFP. Pereira võeti kinni üleeile.

«Teda süüdistatakse kolme naise vägistamises, kellest kolm olid alla 18-aastased,» ütles politseiinspektor Marcio Mendonca Dugubras. Pastor viidi Rio põhjaosas asuvasse range režiimiga vanglasse.

Dugubrase teatel ütles Pereira oma ohvritele, et nad on kurjast vaimust vaevatud ja peavad sellest vabanemiseks olema vahekorras püha isikuga. Ohvrid, kes kõik olid vaestest oludest pärit, nõustusid,  kuna lootsid sel kombel oma pattudest vabaneda.

Pastori vahistamisele eelnes aastane uurimisperiood ning politsei sõnul võib Pereira olla alates 1998. aastast vägistanud kokku 20 naist. Üks naistest, kes on ka Pereira koguduses,  tunnistas, et teda väärkoheldi seksuaalselt 14. eluaastast 22. eluaastani. Võimude sõnul uuritakse lisaks pastori võimalikku seotud narkokaubanduse, rahapesuga ja mõrvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles